fbpx

Vi skiftar hjul, monterar och balanserar däck. Reparerar punkteringar på bland annat skottkärror, personbilar, lastbilar, truck och traktor. Däckspecialen erbjuder däckförvaring, utför fram och bakvagnsinställningar samt byter vid behov styrleder, styrstag, spindelleder, bussningar och andra delar som rör fram- och bakvagn.

FRAMVAGNS & BAKVAGNS INSTÄLLNING

Vi justerar fram & bakvagnsvinklar på alla typer av bilar och lättare lastbilar upp till 5000kg.
Om du har en racebil, veteranbil eller annat custombygge hjälper vi dig gärna, vi kan dock ej lämna ett fast pris då det är beroende på tidsåtgång.
En korrekt hjulinställning bidrar även till lägre däck och bränslekostnader vilket har en positiv inverkan på miljön.
Läs mer här.

DÄCKSKIFTE

För att göra ett däckskifte så behöver du ta med dig dina däck till oss. Glöm inte att ta med nyckel till låsbultar och även andra bultar ifall du har det till dina andra däck.

BALANSERING

Vi börjar att köra ert hjul i balanserings-maskinen för att se ifall maskinen upptäcker obalans. Ifall maskinen hittar obalans så kan vi självklart åtgärda det ifall så önskas. Beroende på typ av fälg så används balanseringsvikter av antingen zink eller stål, båda som är helt fria från bly.

DÄCKOMLÄGGNING

Vi har maskiner på plats för att byta gummit på dina fälgar. Skulle du inte köpa nya däck av oss så erbjuder vi ändå möjligheten att få däcken monterade och balanserade.