fbpx

Att byta fälgar och däck på bilen är det mest effektiva sättet att ge din bil ett personligt utseende. Men lättmetallfälgar är mer än bara kosmetika. Aluminiumet är en mycket effektiv värmeavledare som ger ett förbättrat värmeomlopp från bromsar vilket i sin tur minskar slitage på ok, belägg och skivor. Ett lågprofildäck med en lättmetallfälg minskar fälgböjning vid hård kurvtagning och ger dessutom mycket mer exakt styrrespons.

SPECIALFÄLGAR

Specialfälgar AB saluför OZ, TSW, Breyton, Nitro Wheels, Advanti Racing, Team Dynamics, BM Racing

Läs mer: http://www.specialfalgar.se

Köp nya Fälgar online i Stockholm

OCL/BRORSSONS

OCL/Brorssons saluför AEZ, Dotz, Dezent, Enzo, BBS & MAK.

Läs mer: http://www.oclbrorssons.se

RAUTAMO

Rautamo saluför Fondmetal, Vossen & Momo.

Läs mer: http://www.rautamo.se

Nya Fälgar i Stockholm

Köp nya Fälgar online i Stockholm

ABBOZZO

Abbozzo saluför Antera, Zito & Weds.

Läs mer: http://www.abbozzo.se

Självklart, det går att byta fälgar själv om du har rätt verktyg och kunskap. Dock rekommenderar vi att låta professionella mekaniker utföra arbetet för att säkerställa korrekt installation och säkerhet. Vi på Däckspecialen hjälper dig att byta dina fälgar, du är varmt välkommen att kontakta oss.

Ja, det finns några skillnader på dessa. Aluminiumfälgar är lättare än stålfälgar, vilket kan förbättra bränsleeffektiviteten. De erbjuder också en mer modern estetik och finns i ett brett utbud av olika utformningar. Stålfälgar är vanligtvis billigare och mer tåliga mot stötar och tuffare väglag.

För att välja rätt fälgar till din bil är det bra att tänka på faktorer som bilmodell, storlek, önskad prestanda, personlig stil och budget. Det är också viktigt att se till att de nya fälgarna är kompatibla med bilens däck och bromssystem.