fbpx

För en oinvigd är valet av däck en djungel av priser, fabrikat, mönster, hastighetsindex och alternativa dimensioner. Vårt jobb är att göra ditt beslut enklare genom att erbjuda alternativ som täcker dina behov.

Vi har alltid ett stort sortiment i lager, från budget- till premiumdäck. Vilket innebär att vi har färska däck tillgängliga i de senaste modellerna. Vi köper aldrig överskottsproduktion från europa och asien.

Det är också viktigt att ha en korrekt hjulinställning för att ge dina däck så lång livslängd som möjligt. Du är alltid välkommen till oss på Däckspecialen med alla frågor du har kring däck. Våra däcktekniker hjälper dig hela vägen från valet av däck till montering. Vi kan också säsongsförvara dina däck på vårt däckhotell!

VÅRA VARUMÄRKEN

CONTINENTAL

Continental tillhör världens ledande komponentleverantörer till fordonsindustrin. Fokus ligger på säkerhet, komfort och körglädje. Med produkter som bromssystem, system och komponenter för drivlinor och fjädring, instrumentering infotainmentlösningar, fordonselektronik, säkerhetssystem samt däck och andra tekniska gummiprodukter bidrar företaget till en högre trafiksäkerhet och en bättre miljö. För närvarande har Continental mer än 130 000 anställda på 200 orter i 36 länder.

NOKIAN TYRES

Nokian Tyres tillverkar vinterdäck, sommardäck, SUV-däck, däck för skogsmaskiner och skogstraktorer, däck för lastbilar, bussar och industrimaskiner. Kunskapen och specialkompetensen om nordiska förhållanden är grunden för produktutvecklingen.

GOODYEAR

Goodyear utvecklar förstklassig ny däckteknik för de behov som dagens förare har. Från däck som ger förstklassiga prestandaresultat i tuffaste och hårdaste körförhållanden till däck med lång livslängd som ger dig bränslebesparingar. Goodyear fokuserar på utveckling av däck med hög prestanda och arbetar också hårt för att ta fram miljövänliga produkter.

MICHELIN

Ända sedan Michelin grundades har företagets mål varit att förenkla och förbättra resande och transport av varor och människor, och i förlängningen till utvecklingen av samhället. Michelins mission är att bedriva varje del av sin verksamhet på ett ansvarsfullt och hållbart sätt. Det innebär att företaget ständigt försöker göra saker effektivare för att tillgodose förväntningar hos kunder och aktieägare. I detta ligger också att värna om miljön.

YOKOHAMA

Yokohama har representerats på den svenska marknaden i 20 år genom olika importörer och distributörer. Yokohama Scandinavia AB ägs sedan september 1995 av Yokohama Rubber Co. Ltd i Japan. Idag har Yokohama Scandinavia AB 12 anställda och distribuerar, förutom i Sverige, även däck i Finland, Estland och Lettland. Yokohama är enligt ”The European Rubber” den sjätte största däcktillverkaren i världen. Tillverkningen sker bland annat i Japan, USA och på Filippinerna.

VREDESTEIN

Vredesteins långa historia kombinerat med företagets innovationer gör att du kan vara säker på att du köper ett däck av högsta kvalitet och med den bästa prestandan när du köper ett Vredestein däck. Vredesteins höga krav på sina produkter garanterar dig att du får en produkt som är noggrannt testad och som är anpassad för att ge dig en körupplevelse utöver det vanliga. Vredestein tar också ansvar för att du får en produkt som är säker för både dig som förare och resten av samhället och miljön.

PIRELLI

Däck från Pirelli sitter idag originalmonterat på flertalet bilmodeller från de ledande biltillverkarna. Förutom däck till personbilar och motorcyklar tillverkar Pirelli även däck för lastbilar, bussar och entreprenadmaskiner. Pirelli Tyre är världens femte största däckföretag i omsättning räknat.

Det rekommenderas att kontrollera lufttrycket i däcken en gång i månaden. Det är också bra att kontrollera lufttrycket innan du ska åka långa sträckor. Vi på Däckspecialen hjälper dig att kolla lufttrycket i dina däck, kontakta oss eller besök vår verkstad.

Du bör först kontrollera mönsterdjupet. Efter det då är det bra att leta efter synliga skador och sprickor, känn efter om däcken är ojämnt slitna samt lyssna efter onormala ljud vid körning. Vi på Däckspecialen hjälper dig att kontrollera dina däck, kontakta oss eller besök vår verkstad. 

Självklart, Däckspecialen är här för att hjälpa dig att hitta de perfekta däcken för din bil! Våra experter hjälper dig att hitta de däck som passar bäst för din bilmodell, väderförhållanden och dina egna preferenser. Kontakta oss  eller besök vår verkstad, så hjälper vi dig att välja rätt däck för att ge dig en trygg och bekväm körning på vägen!